Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika rödbetsburgare med gratinerad getost, rostad mandel och honung. Läckert och nytänkande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv rödbetor, vitlök och ingefära. Blanda ner citronskal. Mixa sköljda kikärter, 1 msk olja och pressad citron, det får gärna vara bitar kvar. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Stek en provbiff i olja, smaka av och korrigera eventuellt med kryddor och mer mjöl om den flyter ut.
  3. Sätt ugnen på grill, 225 grader.
  4. Forma burgare och stek till gyllene färg. Toppa med en skiva ost och gratinera tills den har fått lite färg. Strö på hackad mandel och ringla honung över.
  5. Servera med äpple, rostad lantbröd och komplettera gärna med dina egna favorit tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.