Viktigast med en vegetarisk hamburgare är att biffarna håller ihop, får en fin stekyta och har bra smak. Den här burgaren gör garanterat succé, även hos den inbitna köttätaren!
Instruktioner
- Blanda ströbröd och ägg, låt svälla 5 minuter. Mixa ströbrödsblandningen med rödbetor och svarta bönor. skala och finhacka löken och låt den bli glansig och mjuk i en stekpanna i oljan. Rör ner löken i rödbetsröran och vänd ner quinoa. Krydda med pressad vitlök, citronsaft, chiliflakes, spiskummin och salt. Forma till 4 biffar. Stek biffarna i rapsolja så att de får lite stekyta.
- Mixa samman avokado med citronsaft, pressad vitlök och chiliflakes till avokadoröran.
- Skala och koka morötterna så de har lite tuggmotstånd kvar. Skär i tunna skivor på längden. Dela bröden, lägg på sallad, rödbetsburgare, avokadoröra och morotsstavar. Servera med ugnsbakad sötpotatis och resten av avokadoröran.
Publicerat den
22 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar