Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa rödbetsburgaren med avokadoröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Viktigast med en vegetarisk hamburgare är att biffarna håller ihop, får en fin stekyta och har bra smak. Den här burgaren gör garanterat succé, även hos den inbitna köttätaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och ägg, låt svälla 5 minuter. Mixa ströbrödsblandningen med rödbetor och svarta bönor. skala och finhacka löken och låt den bli glansig och mjuk i en stekpanna i oljan. Rör ner löken i rödbetsröran och vänd ner quinoa. Krydda med pressad vitlök, citronsaft, chiliflakes, spiskummin och salt. Forma till 4 biffar. Stek biffarna i rapsolja så att de får lite stekyta.
  2. Mixa samman avokado med citronsaft, pressad vitlök och chiliflakes till avokadoröran.
  3. Skala och koka morötterna så de har lite tuggmotstånd kvar. Skär i tunna skivor på längden. Dela bröden, lägg på sallad, rödbetsburgare, avokadoröra och morotsstavar. Servera med ugnsbakad sötpotatis och resten av avokadoröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.