Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsburgare med pepparrotskräm och bresaola

 
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

Färgglad burgare i ny tappning! Tillbehör till hamburgare går att alternera nästan in i det oändliga. Variera med ädelost, chévre, cheddar, syltlök eller en klick rödlöksmarmelad. Byt ut vetemjöl mot kokt hirs, quinoa eller bovete. 1 tsk timjan eller 1 tsk dijonsenap passar fint att ha i smeten till burgaren.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv rödbetor, potatis och lök. Tillsätt ägg, vitlök och blanda ner vetemjöl, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Hetta upp smör i en panna och stek på lågvärme. Forma bullarna i handen, platta ut dem gärna på en skärbräda med en stekspade för att få en rund och fin form. Stek dem på varje sida på svag värme tills de har fått fin färg. Rör ihop kesella och pepparrot till en jämn smet. Servera burgaren på stekt bröd med sallad, skivad salladslök, pepparrotskräm och en skiva bresaola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.