Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna drömmar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Avokadoröra på paprikabotten. Servera med lufttorkad skinka, bresaola eller något annat smarrigt så blir det en perfekt entrérätt eller för kvällsmyset!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på grillen i ugnen, 250 grader.
  2. Halvera alla gröna paprikor och kärna ur dem. Lägg dem på bakpappersklädd plåt med skalsidan uppåt. Gnid in skalen med lite olivolja. Grilla dem högt upp i ugnen tills skalen börjar svartna och spricka. Täck dem med en fuktigt handduk eller lite smörpapper och låt stå i ca 5 minuter. Ta ut och skala paprikorna och lägg upp dem på ett fat.
  3. Kärna ur avokadorna och gröp ur köttet. Mosa fem halvor och tillsätt pressad lime och skal, koriander och kryddor. Skär den sista halvan i små tärningar. Blanda ner dem och rödlöken.
  4. Fördela avokadoröran på paprikahalvorna. Garnera med strimlor av den röda paprikan. Ringla över lite olivolja och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.