Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetschutney med ingefära

 
Skriv ut

Ett recept från Marcus Samuelsson´s kokbok "Africa on my mind". Tycker det låter spännande med afrikanska smaker till vår svenska rödbeta. Och det är säkert jättegott att ha som tillbehör till kött tex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en gryta över hög värme.
  2. Tillsätt scharlottenlök, vitlök, ingefära och rödbetor, dra ner på värmen ordentligt och låt puttra i 10 min. Rör då och då.
  3. Tillsätt honung, kardemumma, timjan, socker och smör, rör om över låg värme i ca 1 min.
  4. Tillsätt hönsbuljongen och låt det sjuda upp.
  5. Sänk värmen och sjud tills rödbetorna är mjuka ca 45-50 min.
  6. Fiska upp kardemummakapslarna, timjankvistarna och ingefäran ur chutneyn och rör ner saltet.
  7. Låt svalna och häll upp i lufttät burk. Förvara i kylen upp till två veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.