- Serverar: 2 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Färsk rödspätta med smörfräst lök och rödbetor tillsammans med knaperstekt bacon blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse.
Instruktioner
- Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan.
- Finhacka rödbetor och lök.
- Fräs först löken i lite smör, tillsätt rödbetorna och kaprisen och låt allt fräsa ett par minuter. Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
- Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det rinna av på hushållspapper.
- Blanda lika delar siktat ströbröd och fint rågmjöl.
Salta och peppra på båda sidorna på spättorna och vänd dem i paneringen. Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet.
- Värm upp lök, rödbetor och kapris i stekpannan och tillsätt rödbetsspad.
- Lägg upp direkt på varma tallrikar och garnera med tillbehören och ett par dillkvistar.
- Servera med nykokt potatis.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar