Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta Anglaise

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Färsk rödspätta med smörfräst lök och rödbetor tillsammans med knaperstekt bacon blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan.
  2. Finhacka rödbetor och lök.
  3. Fräs först löken i lite smör, tillsätt rödbetorna och kaprisen och låt allt fräsa ett par minuter. Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
  4. Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Blanda lika delar siktat ströbröd och fint rågmjöl. Salta och peppra på båda sidorna på spättorna och vänd dem i paneringen. Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet.
  6. Värm upp lök, rödbetor och kapris i stekpannan och tillsätt rödbetsspad.
  7. Lägg upp direkt på varma tallrikar och garnera med tillbehören och ett par dillkvistar.
  8. Servera med nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.