Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvlever Anglais

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket klassiskt och mycket gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra leverskivorna.
  2. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek leverskivorna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3 minuter per sida.
  4. Fräs kaprisen i samma stekpanna när köttet är stekt.
  5. Servera levern med bacon, kapris och potatispuré eller kokt ris. Strö över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilsjakob 22 oktober 2009

    Det här åt jag varje fredag på Skansgrillen i slutet på 60-talet när jag jobbade i Hammarby. Sen jag flyttade från Stockholm har jag inte ätit det men nu skall jag laga till det. Hoppas att det är lika gott nu som då/Nils

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.