Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter Anglaise

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskkotletter är en fin räddningsplanka i nästan alla lägen. Du sätter här extra piff på dem genom att garnera med ett fräs av lök, kapris, bacon och persilja och serverar en luftig potatislåda till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och mosa den med potatisstöt.
  2. Koka upp mjölken och slå den i moset. Tillsätt matfett och vispa potatismoset luftigt. Rör ner ägg och muskotnöt. Smörj en ugnssäker form, slå i potatismoset och strö över ströbröd. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.
  3. Skär några snitt i kotletternas feta kant så böjer de sig inte vid stekningen. Salta och peppra. Strimla baconet och skala och hacka löken. Hacka persiljan.
  4. Bryn matfett i en stekpanna och stek kotletterna 3-5 minuter på varje sida. Kotletter med ben tar längst tid. Ta upp kotletterna och håll dem varma.
  5. Lägg bacon i stekpannan och stek det knaprigt. Tillsätt lök, kapris och persilja och fräs ytterligare någon minut. Fördela lökfräset över kotletterna och servera med potatislådan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Andersjons 23 januari 2009

    Mycket gott och festligt! Lite tungt utan sallad till. Jag tycker att ströbrödet känns onödigt. Nästa gång struntar jag i det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.