Frys laxen minst 2 dygn före eller efter gravningen.
Instruktioner
- Rosta szechuanpepparn i torr stekpanna och krossa den i morteln. Blanda salt, röksalt, socker och szechuanpeppar. Gnid försiktigt in kryddorna över laxen.
- Lägg laxen i en form. Täck med plastfolie. Ställ in laxen i kylen, låt den ligga 2 dygn. Vänd den efter halva tiden så att gravningen blir jämn. Ta fram laxen och skär upp den i tunna skivor.
- Ingefärsreduktion: Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ihop till en sockerlag, ca 1 dl.
- Blanda sockerlag, honung, vitt vin och balsamvinäger i en kastrull. Skala och skär ingefäran i små tärningar och lägg ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller till simmig lag, ca 2 dl. Servera laxen med ingfärsreduktion och thaibasilika.
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar