Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökgravad lax

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frys laxen minst 2 dygn före eller efter gravningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta szechuanpepparn i torr stekpanna och krossa den i morteln. Blanda salt, röksalt, socker och szechuanpeppar. Gnid försiktigt in kryddorna över laxen.
  2. Lägg laxen i en form. Täck med plastfolie. Ställ in laxen i kylen, låt den ligga 2 dygn. Vänd den efter halva tiden så att gravningen blir jämn. Ta fram laxen och skär upp den i tunna skivor.
  3. Ingefärsreduktion: Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ihop till en sockerlag, ca 1 dl.
  4. Blanda sockerlag, honung, vitt vin och balsamvinäger i en kastrull. Skala och skär ingefäran i små tärningar och lägg ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller till simmig lag, ca 2 dl. Servera laxen med ingfärsreduktion och thaibasilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.