Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgul pasta med tomatragu

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vi gör som på Sicilien, serverar en härligt gul saffranspasta med smakrik tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatragu: Skala och hacka rödlöken grovt. Strimla selleristjälken. Fräs lökhacket, selleri och salviabladen i olivolja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vitt vin, pepparfrukt eller sambal olek och saffran. Smaka av med salt. Låt småkoka utan lock i 15-20 min.
  2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte saltet. Servera pastan med tomatsåsen och ev färskriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.