Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär palsternackorna i tunna klyftor. Rör ut saffranet i hett vatten. Grovhacka och rosta nötterna i 1 msk smör och 1 krm salt. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull. Tillsätt syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackor. Koka på svag värme i ca 15 minuter, tills palsternackorna är lagom mjuka. Strö över nötter och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.