Underbart god tårta med en syrlig citronfyllning övertäckt med en söt marängslöja.
Instruktioner
- Botten:
Vispa fettet och sockret till skum.
Tillsätt ägget och vispa skummet pösigt.
Tillsätt mjölet och rör smeten jämn.
- Smörj en pajform och tryck ut degen längs med formens botten och kanter.
- Grädda ca 20 minuter i 200 grader på mittfalsen.
- Fyllning:
Tvätta citronen.
Riv skalet och pressa ur saften i en skål.
Blanda vattnet, sockret, majsmjölet, äggulorna och citronsaften i en kastrull.
Hetta upp under ständig omrörning tills krämen blir genomskinlig.
Tillsätt citronskalet och smöret.
Rör blandningen jämn.
- Fördela fyllningen över tårtbottnet.
Låt tårtan svalna.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Lock:
Vispa vitorna kraftigt med salt tills skummet hårdnat något.
Tillsätt florsockret i några omgångar och vispa tills skummet är hårt.
Fördela skummet över tårtan.
- Grädda ca 7 minuter i ugnen tills marängen fått lite färg.
Publicerat den
28 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar