Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salade Liègoise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag är ingen större älskare av sallader, men den här har fallit mig på läppen. Om din respektive hatar sallader, så prova att bjuda på den här, den brukar gå hem även hos de mest styvnackade salladsmotståndare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka stavar.
  2. Smält fettet i en tjockbottnad kastrull. Lägg i potatisen och låt den fräsa i fettet ett par minuter under omrörning.
  3. Tillsätt buljongen och låt potatisen koka under lock ca 5 min.
  4. Lägg de djupfrysta bönorna på potatisen och låt alltsammans koka på svag värme med locket på glänt tills potatis och bönor är mjuka 8-10 min. Skala och hacka under tiden löken. Hacka också rosmarinen mycket fint.
  5. Klipp baconskivorna i små bitar direkt ner i het stekpanna och fräs dem under omrörning. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg ev. lite fett i pannan och stek löken mjuk.
  6. Blanda ner peppar, rosmarin och vinäger i löken och häll blandningen över potatis- och bönsalladen.
  7. Lägg upp salladen i en skål och strö över bacontärningarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.