Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Selleri- och potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att tillsätta rotselleri till potatismoset ger en elegant smak, ett gott tillbehör med annorlunda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna rotsellerin och potatisen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i rotselleri och potatis, koka upp och låt koka 15-20 minuter tills mjukt utan att det går sönder. Låt rinna av och lägg tillbaka i den varma kastrullen.
  2. Mosa potatis och rotselleri med en potatisstamp eller en gaffel. Tillsätt margarin, mjölk och vitlök och mosa väl. Rör ihop moset med en slev till önskad konsistens eller vispa med elvisp för att få ett helt slätt mos.
  3. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt och rör ner persilja och citronsaft precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.