Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shiitake risotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Korn har en sötaktig smak och är särskilt bra mot matsmältningsproblem, ödem eller torr hy.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 msk av olivoljan och 1 msk vatten i en medelstor kastrull. Tillsätt löken och vitlöken och bryn allt över låg värme tills det mjuknat utan att fått färg.
  2. Rör ner korngrynen, tillsätt vatten och buljongtärning.
  3. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 10 minuter tills matkornen mjuknat och all vätska absorberats.
  4. Hetta upp resterande olja i en liten kastrull och sautera svampen i 2-3 minuter. Rör ner den i risottoblandningen tillsammans med den färska persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.