Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Simmande lövbiff

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 12 minuter
Skriv ut

Passar den som är kräsen till kvalité men som gillar att göra det enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på vatten till pastan. Börja med att hacka purjulöken i smala skivor så att du får ringar.
  2. Sätt på stekjärnet och lägg i en klick smör. Lägg i purjulöken och låt den fräsa lite. Strimla köttet i 1cm breda bitar. Häll nu av purjulöken på en tallrik.
  3. Lägg i några bitar lövbiff i taget så att de får fin färgpå båda sidor. Salta och peppra mycket sparsamt. När de är färdiga, lägg dem på tallriken med purjulöken. Nu kan du lägga i pastan i det kokande vattnet.
  4. När du stekt alla bitar lägger du dem på tallriken och i stekjärnet häller du i ungefär 2-3 dl vatten. Låt koka upp. Lägg i 2 msk gräddfil och två stora teskedar crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt grillkrydda. Lägg i köttet och purjulöken och låt koka upp i ca 2-3 minuter, glöm ej röra!
  5. Serveras gärna med någon typ av sallad, majs samt tomater
  6. Buon Apetit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.