Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansspis på indiavis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jätte god kötträtt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela köttskivorna i 2-3 bitar som till sjömansbiff. Bryn dem väl i lite fett i het stekpanna. Skala potatisen och skär den i ½ centimeter tjocka skivor. Ansa och skölj purjolöken och skär den i 2 cm långa bitar. Varva potatisen, purjolöken och kött i en gryta. Strö citronpeppar, svartpeppar och ingefära mellan varven. Blanda apelsinjuicen, soja, senap, konjak och buljongtärningen som du löst upp i ½ dl varmt vatten och häll det över ingredienserna i grytan. Låt alltsammans koka sakta under lock på svag värme ca 30 min tills köttet är mört och potatisen mjuk. Späd ev grytan med ytterligare vätska om det ser lite ut under kokningen. Garnera precis före serveringen med apelsinskivor och hackad persilja.
  2. Smaklig måltid

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.