Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjursfond

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har inte prövat själv men det är säkert värt att göra

Ingredienser

Instruktioner

Krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar. Bryn skal och grönsakstärningar 5 minuter i rapsolja. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Tillsätt vinet och häll på vatten så att det precis täcker skalen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter. Lägg på lock och ta kastrullen från plattan. Låt dra i 30 minuter. Sila genom silduk eller finmaskig sil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.