Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Fantastiskt gott, bra bjudrätt, lätt att variera efter kassa och smak. Lägg lite mozzarella mellan lagren för mer spänst.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smörj en ugnsform 2. Gör en bechamelsås genom att smälta margarinet i en kastrull och tillsätta mjöl. Blanda ordentligt. Spä med mjölk, antingen enbart eller blandad med grädde/youghurt till en ganska lös sås. Smaksätt med buljong/hummerfond om så önskas. salt o peppar. 3. Tillsätt hackad dill och suramisticks skurna i bitar. Tillsätt även ev. övriga skaldjur. Vin eller sprit om så önskas. 4. Ha i osten o rör tills den smält. 5. Bottna med stuvningen och varva sedan med lasagneplattor. Avsluta med stuvning. 6. Grädda i ugn, 225 grader, ca 30 minuter. Prova med sticka om den är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.