Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Soppan kan förberedas fram till det att spenat och dill skall tillsättas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Spara räkorna och lägg skalen tillsammans med skrov (ta bort gälarna från fiskhuvudet) i en stor gryta. Tillsätt lagerblad, skalad lök, vitlök och vatten. Sjud under lock i 20 min. Sila buljongen genom en finmaskig sil så att även räkromen fastnar. Häll tillbaka i rengjord gryta.
  2. Tillsätt vin, salt, peppar och grädde. Koka ihop buljongen utan lock tills kanappt 2 liter återstår. Hit kan förberdas
  3. Servering: Hetta upp soppan. Skölj ev spenaten, ta bort de grova dillstjälkarna. Mixa spenat och dill med 2 dl av soppan i en bunke med mixerstav.
  4. Blanda pilgrimsmusslorna med salt och Liquid Smoke. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek musslorna på medelstark värme 1-2 min på varje sida.
  5. Lägg 1 mussla och en liten hög räkor på varje tallrik. Garnera med dill. Blanda spenatröran med den heta soppan och häll upp på kannor. Ställ fram tallrikarna och häll i soppa efter hand.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.