Soppan kan förberedas fram till det att spenat och dill skall tillsättas.
Instruktioner
- Skala räkorna. Spara räkorna och lägg skalen tillsammans med skrov (ta bort gälarna från fiskhuvudet) i en stor gryta. Tillsätt lagerblad, skalad lök, vitlök och vatten. Sjud under lock i 20 min. Sila buljongen genom en finmaskig sil så att även räkromen fastnar. Häll tillbaka i rengjord gryta.
- Tillsätt vin, salt, peppar och grädde. Koka ihop buljongen utan lock tills kanappt 2 liter återstår.
Hit kan förberdas
- Servering: Hetta upp soppan. Skölj ev spenaten, ta bort de grova dillstjälkarna. Mixa spenat och dill med 2 dl av soppan i en bunke med mixerstav.
- Blanda pilgrimsmusslorna med salt och Liquid Smoke. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek musslorna på medelstark värme 1-2 min på varje sida.
- Lägg 1 mussla och en liten hög räkor på varje tallrik. Garnera med dill. Blanda spenatröran med den heta soppan och häll upp på kannor. Ställ fram tallrikarna och häll i soppa efter hand.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar