Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk pytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smarrigt och annorlunda. Funkar också utmärkt att byta ut sillen mot lax i motsvarande mängd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sillen i vatten över natten.
  2. Rensa och filéa sillen och tärna den i lagom "pyttbitar". Hacka löken och tärna potatisen.
  3. Bryn löken lätt gyllene och tillsätt sillen och låt det fräsa en liten stund till innan du tillsätter potatisen.
  4. Låt det hela fräsa tills det har en vacker, gyllene färg.
  5. Smaka av med vitpeppar. Mest troligt kommer du inte att behöva salta eftersom sillen är ganska salt i sig.
  6. Lägg upp på fat och dekorera med de klyftade äggen, persiljan och ev. gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.