Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk sillatårta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 6 timmar 30 minuter
Skriv ut

Detta recept har jag fått av min vän Carl Sonesson, presilldent i Skånska Sillaakademien när vi jobbade vid Malmöhus läns landsting. Den är helt underbart god! Ingen har ätit den utan att be om receptet! Att den dessutom är otroligt lättlagad och kan förberedas i god tid innan gästerna kommer är bara ytterligare ett plus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt.
  2. Hacka matjessillen och blanda ner den i grädden tillsammans med gräslök och svartpeppar.
  3. Häll upp blandningen i en rund kakform och frys in under minst sex timmar.
  4. Låt tårtan tina något före servering.
  5. Stjälp upp den på ett fat och garnera med finhackad gräslök och lite tunna citronskivor.
  6. Njut sillatårtan med rykande het dillkokt nypotatis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.