Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink och champinjongratäng.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett är så bekvämt och det här blev dessutom väldigt gott. Man kan också byta ut riset mot någon god pasta.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt anvisning. Bryn skinkan i olivolja. Bryn svamp och lök också i olivolja. Smörj en ugnsform och ha i riset. Fördela skinkan ,svamp och löken ovanpå. Smält 1 msk smör tillsammans med 1 msk rapsolja och häll i mjölet. Späd med mjölken och grädden till en lagom konsistens. Smaksätt med ketchup, grillkrydda, salt och peppar. Häll till sist i osten. Häll såsen överst i formen. Gratinera till sist ca 10-15 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 14 juli 2011

    Helt klart fullpott. Hade dock inga champinjoner hemma men tog lite trattisar som jag hade i frysen. Underbart gott och perfekt vardagsmat. Kanonrätt där man även kan använda sig av överblivet ris och skinkrester! Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.