Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Jättegod rulltårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker poröst. Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt. Grädda i 250° ca 5 minuter.
  2. Låt rulltårtan kallna under en fuktig handduk. Blanda ihop smörkrämen och bred den tunt över den kalla kakan.
  3. Till marsipanlagret river man mandelmassa, blandar ned florsockret, färgar massan med karamellfärg till önskad kulör och kavlar ut den till samma storlek som kakan. Lägg ut den över smörkrämen.
  4. Vispa grädden och bred den över mandelmassan, bananerna läggs hela (skalade förstås) längs ena långsidan ovanpå grädden. Man kan även skiva bananerna om man hellre vill det.
  5. Rulla ihop och skär till tjocka bakelser, så tjocka bitar man själv vill ha.
  6. OBS! Ska ej rullas i flera lager som rulltårta utan bara rullas ihop runt grädd- och bananfyllningen.
  7. Hoppas det smakar *slurp* :)

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • borisexan 28 november 2008

    Låter verkligen smarrigt!

  • Esther 28 november 2008

    Marsipan och bananer, måste bara vara jättegott!

  • bagarmaggan 28 november 2008

    Den här bakelsen kunde man köpa på Brända Tomten i Kiruna på 60-talet. Har även ätit den på Kondis i Umeå. Jättegod. Det här receptet måste jag ska jag prova

  • Svesse60 10 augusti 2009

    Detta är så otroligt gott! ... och lätt att göra. Får högsta betyg av mig!

  • gunillawestrin 29 juli 2011

    Jättegod! Kan verkligen rekommendera denna då jag gjort den många gånger. Kan vara extra roligt att färga grädden också i en annan färg än den på mandelmassan.

  • lonnblom 21 mars 2013

    Måste baka den till påsk,ser verkligen god ut !!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.