Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sluring

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Det här är ett gammalt recept från min mormor och kan väl närmast beskrivas som strimlade kåldolmar.

Ingredienser

Instruktioner

Förkoka risgrynen i lite vatten. Bryn den strimlade vitkålen i en gryta och ringla över sirapen. Bryn köttfärsen i en stekpanna, krydda med salt, peppar och soja. Pudra vetemjöl över köttfärsen, rör om och späd med vatten till simmig konsistens. Blanda ihop de kokta risgrynen med köttfärsröran och vitkålen i grytan och låt alltsammans puttra på svag värme i ca. 20 minuter eller tills risgrynen är mjuka. Späd med mer vatten om det riskerar att bli för torrt. Smaka av och tillsätt mera sirap eller kryddor vid behov. Servera med kokt potatis och kanske lite lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.