Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småkakor med vaniljsmak

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Dessa kakor passar utmärkt till kaffet eller som mellanmål. Glasyrkrämen med mjukost gör kakorna saftigare och festligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör matfett och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggvitan och vispa kraftigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och marsanpulver. Sikta ner blandningen i smörsmeten växelvis med mjölken och blanda allt till en jämn smet.
  4. Forma små kakor med hjälp av teskedar. Placera kakorna med lite mellanrum på plåten. Grädda 20 minuter eller tills de är gyllenbruna och spröda. Låt dem kallna på plåten.
  5. Skölj citronen och riv skalet. Lägg ingredienserna till glasyren i en matberedare och kör till en jämn blandning. Bred lite av krämen på toppen av kakorna eller lägg den som en fyllning mellan två kakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.