Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta från Hönö

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jätte god smörgåstårta som förbereds dagen före servering, Dekorera samma dag den skall ätas. Toppen till familjekalas, dop eller studenten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ihop två hönökakor, så de bildar en rund kaka. Vispa grädden. Smöra bröden. Riv äpplet grovt, blanda äpple med hälften av majonäsen och hälften av grädden, blanda i den amerikanska grönsaksblandningen. Bred röran över hönökakorna.
  2. Lägg på två hönökakor ovan på och smöra bröden. Hacka skinka och champinjoner, blanda dessa med resten av majonäs och grädden, rör ner de konserverade ärtorna.
  3. Lägg på de sista två bröden, smöra dessa. Hit kan man förbereda om tårtan skall ätas nästa dag, slå in i plastfolie och förvara svalt. Smöra sidorna på bröden och sätt fast salladsblad runt om kanterna. Skala räkorna, garnera tårtan med räkor, tomater och ägg i klyftor, sparris, oliver, gurkskivor, dill och citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.