Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans örtbakade rotsaker i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Suveränt gott om man som vi inte vill äta för mycket potatis. Men det passar jättebra att ha i potatis också eller ha bara det med örterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att hälla lite olja i en långpanna. Strö över rosmarin och timjan och häll även över lite örtsalt. Mosa runt allt noga med baksidan på en sked. Detta för att frigöra örtsmakerna. Om man vill kan man finhacka en rödlök och mosa med runt.
  3. Skär grova bitar av alla rotsakerna. Dela svamparna i mitten. Lägg allt i långpannan och rör runt så oljan och kryddorna smetas runt på rotsakerna. Häll sen på lite extra örtsalt, timjan och rosmarin. In i ugnen och rör runt lite då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.