Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultron- och blodapelsinrutor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Sockerkaksbotten med smultronsmak och syrlig blodapelsinglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  4. Till smultronaromen till önskad smak.
  5. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
  6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till en slät massa, och bred ut den då kakan har svalnat.
  7. Garnera efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.