Snyggt är att dekorera med blommor! Ätliga blommor att dekorera tårtan med: Rosor, syrén, tusensköna, viol, ringblomma och penséer är blommor som går utmärkt att äta.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda bärpurén med socker, citronskal och yoghurt.
- Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av jordgubbsblandningen. Smält bladen på svag värme eller helst i mikron.
- Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet. Fyll smeten i en rund form (26 cm i diameter) och frys in.
- Lossa tårtan från ringen medan den är fryst så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar.
- Maränger: Vispa äggvita och socker till en styv maräng. Spritsa till släta längder. Grädda i 110 grader under cirka 45 minuter.
- Vid servering: Dekorera gärna med fina blommor och bär. Sätt marängstänger och ett vackert band runt kanten.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar