Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultron- och jordgubbstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Snyggt är att dekorera med blommor! Ätliga blommor att dekorera tårtan med: Rosor, syrén, tusensköna, viol, ringblomma och penséer är blommor som går utmärkt att äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda bärpurén med socker, citronskal och yoghurt.
  2. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av jordgubbsblandningen. Smält bladen på svag värme eller helst i mikron.
  3. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet. Fyll smeten i en rund form (26 cm i diameter) och frys in.
  4. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar.
  5. Maränger: Vispa äggvita och socker till en styv maräng. Spritsa till släta längder. Grädda i 110 grader under cirka 45 minuter.
  6. Vid servering: Dekorera gärna med fina blommor och bär. Sätt marängstänger och ett vackert band runt kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.