Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk jordgubbstårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Klassisk jordgubbstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i väl smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
  4. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman mjölk, ägg, potatismjöl och socker i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
  6. Ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och lägg ner dem i den varma krämen. Rör om. Låt krämen kallna. Rör i krämen någon gång under tiden.
  7. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Rör ner den i krämen. Dela den kalla kakan i 3 bottnar. Droppa pressad apelsinsaft över bottnarna. Mosa 1 liter jordgubbar eventuellt med 1 msk socker och rivet limeskal.
  8. Bred cirka hälften av krämen över två bottnar och lägg jordgubbsmoset över. Lägg samman tårtan. Bred eller spritsa resterande vaniljgrädde över tårtan. Garnera med jordgubbar och mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.