Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

klassisk rosa prinsesstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassisk rosa prinsesstårta med vit ros

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Vispa ihop ägg, mjöl, socker till en smidig "seg" kräm utan klumpar.
  2. Värm mjölk, grädde med urgröpen vaniljstång alt vaniljextrakt och låt sjuda (ej koka) i 5 min. Häll mjölkblandning i äggsmet och rör om och häll sedan tillbaka i kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknat. Låt svalna.
  3. Tårtan: Bred ut vaniljkräm på understa lagret. Brde ut sylt på nästa lager och täck med det översta tårtlagret.
  4. Vispa grädden fast, men ej för hårt. Bred ut grädden i ett jämt täcke över tårtan.
  5. Kavla ut den färgade marsipanen (ej mandelmassa) i ett 4-5 mm tjock täcke (får ej vara för tunn, hellre för tjock). Täck tårtan och "smek" bort alla ojämnheter och "kjolar" (Låt detta ta lite tid, var försiktig).
  6. Pudra med florsocker och dekorera med marsipanros och sockerblommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.