- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En klassisk rosa prinsesstårta med vit ros
Instruktioner
- Vaniljkräm:
Vispa ihop ägg, mjöl, socker till en smidig "seg" kräm utan klumpar.
- Värm mjölk, grädde med urgröpen vaniljstång alt vaniljextrakt och låt sjuda (ej koka) i 5 min. Häll mjölkblandning i äggsmet och rör om och häll sedan tillbaka i kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknat. Låt svalna.
- Tårtan:
Bred ut vaniljkräm på understa lagret. Brde ut sylt på nästa lager och täck med det översta tårtlagret.
- Vispa grädden fast, men ej för hårt. Bred ut grädden i ett jämt täcke över tårtan.
- Kavla ut den färgade marsipanen (ej mandelmassa) i ett 4-5 mm tjock täcke (får ej vara för tunn, hellre för tjock). Täck tårtan och "smek" bort alla ojämnheter och "kjolar" (Låt detta ta lite tid, var försiktig).
- Pudra med florsocker och dekorera med marsipanros och sockerblommor.
Publicerat den
17 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar