Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsesstårta med lite påsk

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hade inget att göra, så började med en tårta, De här blev resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Bröa en rund sockerkaksform med löstagbara kant. Ställ in ugnen på 175 gr botten ska gräddas långt ner i ugn ca 35 min.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål
  3. tag en annan skål som du vispar ägg och socker (Länge). Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen. Häll smeten i den smorda formen, och grädda den
  4. Låt kallna när den är färdig.
  5. Marsipan: Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper från kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
  6. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan. Färga ev marsipanen röd, grön eller gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad. Jag la marsipanen i en plastpåse och knåda för att inte få färg på fingrarna.
  7. Dela tårtbotten och bred ut de färdigblandade marsankrämen, Lägg tillbaka tårtbotten över krämen. Bred ut hallonsylt överst. Vispa grädden mellan hårt och lägg ett tjockt lager grädden över sylten, all grädden ska gå åt.
  8. Kavla ut marsipanen rund och så den passar över tårtan, (när marsipanen kavlas ut, gör man det i florsocker). Efter att ni lagt över marsipanen, tar man och lägger florsocker i en te-sil odyl. och skakar över ett täcke med florsocker över tårtan och tillsist gör en marsipan ros Dekorera sedan med godis ägg Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.