Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskens passionstårta

 
Påskens passionstårta Påskens passionstårta
Skriv ut

En urgod tårta som ser avancerad ut, men är ganska enkel att göra, om än lite "pysslig". Jag har även provat att göra med andra smaker, t.ex. hallon, vilket också blir jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln och rör snabbt ihop smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter). Grädda i 175 grader, ca 25 minuter. Låt svalna.
  2. Ta ur kakan, diska formen och lägg tillbaka kakan i formen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggvitor och grädde var för sig. Häll av vattnet från gelatinbladen och smält dem med 1 dl juice. Rör ner resterande juice och låt svalna något. Rör ner den inte alltför kalla grädden och de styva äggvitorna. Bred ut fromagen över bottnen. Sätt kallt för att stelna. Fyll eventuellt ett par delade, urgröpta passionsfruktskal med fromage.
  4. Lägg gelatinbladen till passionsfruktspegeln i kallt vatten i minst 5 minuter. Dela och holka ur alla passionsfrukterna. Häll fruktköttet i ett litermått, fyll upp med citronsaft och vatten till totalt 3 dl. Smaka av med socker. Häll av vattnet från gelatinbladen. Smält ner dem tillsammans med hälften av passionsfruktblandningen. Tillsätt resterande mängd. Låt allt svalna till geléliknande konsistens och häll på fromagen. Obs! Det är viktigt att blandningen får svalna eftersom fromagen smälter om man häller på blandningen när den är för varm. Ställ in tårtan i kylen tills den stelnat.
  5. Garnera med passionsfruktshalvor, skal med fromage och citronmeliss eller enligt egen fantasi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.