Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsk Tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En tårta som går att variera i det oändliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Dela i tre delar. Alternativt köp färdiga tårtbottnar.
  2. Smält choklad och spritsa ut lagom tjocka strimmor på bakplåtspapper. Låt stelna, helst i kyl.
  3. Lägg den första delen på ett tårtfat, bred ut (valfri) fyllning. Lägg på den andra tårtdelen och bre ut (valfri) fyllning. Avsluta med sista tårtbotten.
  4. Blanda mascarpone, philadelphia, florsocker och vaniljsocker efter smak! Smaka er fram till vad just ni tycker om. Bred ut blandningen på tårtan. Täck på sidorna och uppepå.
  5. Kavla ut marsipan och täck tårtan, Dekorera med chokladstrimmor och godisägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.