Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg

 
Skriv ut

Till hallonsoppan

Ingredienser

Instruktioner

vispa äggvitan vitt och fluffig med elvisp. häll i socker och vaniljsocker och vispa äggvitan styv och blank. koka upp mjölken i en vid kastrull. spritsa eller klicka ut ett par ägg i taget. sjud ett par ägg åt gången i mjölken. ös äggen försiktigt med mjölk tills marängen är kokt, 1-2 minuter. lägg upp snöäggen på en tallrik med hushållspapper eller fuktig handduk, låt svalna. upprepa tills alla ägg är kokta. Vid servering: häll upp soppan i skålar. lägg i snöäggen och strössla över mandelbiskvier och plockade örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.