Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg med vaniljsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabbvariant av en riktig dessertklassiker!

Ingredienser

Instruktioner

Låt vattnet koka upp i en vid kastrull. Tillsätt sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare någon minuter. Forma med hjälp av två matskedar 8 ”ägg” av smeten. Lägg försiktigt ner några i taget i det kokande vattnet. Låt ”äggen” sjuda 1 minut. Vänd dem och låt sjuda ytterligare 1 minut. Lyft upp ”äggen” och låt dem rinna av på hushållspapper. Fördela den ovispade vaniljsåsen på 4 assietter. Lägg snöäggen ovanpå och strö pistaschnötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.