Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg i vaniljsås med knäck

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En gammaldags efterrätt, lite jobb, men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snöägg: Vispa äggvitorna till mycket hårt skum , vispa ner sockret och fortsätt vispa några minuter .
  2. Koka upp vatten,salt och ättika i en stor kastrull. Forma äggvitesmeten till bollar med en stor matsked . Lägg dem i det kokande vattnet , några i taget och låt dem SJUDA 1 minut. De får absolut inte koka! Vänd bollarna och låt sjuda 1 minut till. Tag upp bollarna och låt dem rinna av på galler .
  3. Vaniljsås: Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull.
  4. Värm upp på svag värme under vispning tills såsen tjocknat. Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och vispa såsen kall.
  5. Knäck: Smält sockret och ringla det över snöäggen, som lagts ovanpå vaniljsåsen .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.