En gammaldags efterrätt, lite jobb, men ack så gott!
Instruktioner
- Snöägg: Vispa äggvitorna till mycket hårt skum , vispa ner sockret och fortsätt vispa några minuter .
- Koka upp vatten,salt och ättika i en stor kastrull.
Forma äggvitesmeten till bollar med en stor matsked . Lägg dem i det kokande vattnet , några i taget och låt dem SJUDA 1 minut. De får absolut inte koka! Vänd bollarna och låt sjuda 1 minut till.
Tag upp bollarna och låt dem rinna av på galler .
- Vaniljsås: Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull.
- Värm upp på svag värme under vispning tills såsen tjocknat. Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och vispa såsen kall.
- Knäck: Smält sockret och ringla det över snöäggen, som lagts ovanpå vaniljsåsen .
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar