Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg med vaniljkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart luftig smak som tillsammans med färska bär och vaniljkräm blir en fullkomlig drömdessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvita, citronsaft och salt med elvisp till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt sedan vispa tills äggvitan är fast och glänsande. Pochera sedan äggvitorna. Koka upp vatten i en grund kastrull med lock. Fyll en sprits med äggvita. Sätt en rund syll på spritsen. Spritsa små bollar på ett smörpapper och låt sedan bollarna glida ner i det sjudande vattnet. Sänk värmen på plattan. Lägg på locket och låt bollarna sjuda 6 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev, låt dem rinna av ordentligt och sätt åt sidan för att svalna.
  2. Vaniljkräm: Vispa äggulorna tillsammans med potatismjöl och lite mjölk. Koka upp den övriga mjölken med vaniljstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta vaniljkornen när stången har blivit varm och mjuk. Vispa ner mjölk och vanilj med äggulan, häll tillbaka i astrullen och sjud upp under omrörning.
  3. Sätt ugnen på grillvärme. Skölj och ansa hallonen. Häll upp vaniljkrämen i ugnssäkra portionsskålar och lägg snöäggen ovanpå.
  4. Ställ portionsskålarna med vaniljkräm och snöäggen under grillen en kort stund tills äggvitan blir gyllenbrun. Garnera med hallon och myntablad och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.