Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöägg med passionsfruktszabaione

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Klassiska luftiga snöägg tillagas snabbt och enkelt på annorlunda vis. Till de söta äggen serveras en fräsch äggkräm med sötsyrlig passionsfrukt och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte bli för fast. Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem ett i taget. Mikra på full effekt ca 15 sekunder tills de pöser upp över kanten och inte kladdar när du tar på dem med fingret. Stjälp upp dem med hjälp av handen. Zabaione: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över ett vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Lägg upp zabaione och snöägg. Garnera med hallon och passionsfrukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.