Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad ananas med sabayone

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala apelsinen mycket tunt med potatisskalare, endast det gula skall vara med. Pressa saften ur apelsinen. Strimla apelsinskalen fint. Koka socker och vatten till en simmig lag. Tillsätt likören och skalstrimlorna. Låt koka ca 5 minuter. Låt marinaden kallna. Tillsätt den pressade apelsinsaften. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu. Lägg dem i marinaden och låt stå svalt ett par timmar. Dela ananasfrukterna mitt itu på längden. Skär ur fruktköttet och skär det i tärningar. Spara skalhalvorna. Ställ svalt. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Sila marinaden. Blanda äggulor, socker, marinad och innehållet i passionsfrukterna i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa tills såsen blir tjock och pösig. Sätt ugnen på grillvärme, 275 grader. Ställ ananashalvorna på ugnssäkra tallrikar eller på ett större fat. Fyll halvorna med ananastärningar varvade med de marinerade jordgubbarna. Häll över såsen. Gratinera under grill ett par minuter eller tills såsen satt litet färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.