Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens goda hallonpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Till hallonens söta smak passar det bra med en frisk fyllning av kesella, crème fraiche och apelsin. Receptet kommer från boken Pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, apelsinskal, socker, kesella och crème fraiche. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
  3. Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet och häll krämen över.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, cirka 50 minuter.
  5. Låt pajen kallna och garnera med färska hallon vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.