Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga kakan, som har luftlätt maräng ovanpå, tar säkert slut samma dag den bakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet vitt och pösigt med sockret. Tillsätt äggulorna en i sänder.
  2. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned det i smeten. Rör med träsked så att kaksmeten blir jämn.
  3. Smörj en form, 20-22 cm i diameter, och klicka i smeten.
  4. Piska äggvitorna till mycket hårt skum. Blanda socker, skorpmjöl och mandelessens, vänd ned detta i äggvitorna. Bred ut marängen över kaksmeten.
  5. Grädda kakan 45 minuter i 180 grader. Lägg en bit aluminiumfolie över dde sista 10 minuterna om kakan ser ut att bli för mörk på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.