Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta i våningar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Perfekt att bjuda på om man blir många. Tårtbottnen bakas i långpanna och läggs ihop i tre våningar med jordgubbsgrädde emellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Tillsätt vattnet.
  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt den kallna. Vicka upp kakan och dra av bakpappret.
  3. Blanda saft och vatten. Ringla saften över tårtbottnen.
  4. Dela bottnen i två delar: en större som är 2/3 stor, och en mindre som är cirka 1/3. Dela sedan den mindre delen i en större och en mindre bit.
  5. Mosa jordgubbarna med en gaffel. Vispa grädden och florsockret ganska fast. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden.
  6. Lägg den största kakbiten på ett fat och bred över ett tjockt lager jordgubbsgrädde. Lägg på den mellanstora biten och täck med jordgubbsgrädde. Lägg slutligen på den minsta biten och bred på resten av jordgubbsgrädden. Låt tårtan stå i kylen och safta till sig.
  7. Garnera rikligt med jordgubbar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.