Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig rostbiffstallrik

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Är det för varmt för att laga mat? Här är i så fall ett recept med minimal tillagningstid som du kan förbereda medan luften ännu är sval.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på grillen. Klä en plåt med aluminiumfolie. Lägg köttet på ett stekgaller och grilla 5 cm från grillen ca 5 minuter per sida för ett rosastekt kött. Lägg över på en trancherbräda. Täck med folie och låt vila 5 minuter. Skiva snett över muskelfibrerna i tunna skivor.
  2. Dressingen: Blanda vinäger, dragon, senap, salt, peppar och olja i en skål. Vispa ordentligt så att allt blandas väl. Ta undan 3 msk dressing och lägg köttet i resten av dressingen. Vänd så köttet täcks med marinad. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen ca 2 timmar.
  3. Skölj salladen och dela den. Arrangera bladen på fyra tallrikar. Lägg köttskivorna ovanpå och häll över resterande dressing. Garnera med lökringar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.