Enkel och smakrik sås gjord på rostad sötpotatis och grillad paprika. Ett jättegott och spännande alternativ till den gamla vanliga pastan med tomatsås!
Laktosfritt. Välj glutenfri pasta för glutenfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och tärna sötpotatisen. Skala och halvera schalottenlökarna. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt tillsammans med vitlöksklyftorna (med skalet kvar). Ringla 2 msk olivolja och strö salt och peppar över. Ugnsrosta i 15 minuter. Ta ut vitlöksklyftorna och fortsätt rosta i ytterligare 5 minuter tills sötpotatisen är mjuk.
- Koka pastan al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Skala den rotade vitlöken och mixa tillsammans med sötpotatis, schalottenlök, grillad paprika, soltorkade tomater, 2 msk olivolja, balsamvinäger, tomatpuré, mjölk, vatten, bjäst, salt, peppar och eventuellt cayennepeppar till en slät kräm.
- Rör ner såsen i pastan och späd eventuellt med lite vatten. Strö över persilja och pinjenötter. Hugg in!
Publicerat den
7 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar