Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris- och kasslerpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en sommarpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter.
  2. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten i 5 minuter. Dela stjälkarna och skär i småbitar. Spara knopparna på sparrisen till garnering. Lägg kassler- och sparrisbitarna i pajskalet.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, tillsätt salt och ost och häll det över pajen. Grädda i 200 grader, 35-40 minuter.
  4. Garnera med sparrisknoppar, skinka, paprika och ärtskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.