Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sprängda kycklingfiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sprängd betyder här rimmad som i sin tur betyder saltad. Ett gammalt sätt att tillaga fågel, and mm. Går lika bra med kyckling, köttet blir fantastiskt mört

Ingredienser

Instruktioner

Koka saltlake av vattnet och saltet. Låt kallna Lägg i kycklingfileerna och låt ligga minst 5-6 timmar, eller över natten. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop olivolja och fond. Torka av kycklingen och lägg dem på ett smort ugnsfast fat. Pensla med oljeblandningen sätt in i ugnen och stek i 35-45 minuter. Skyn blir en smakrik bas till såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.