- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kanske något till påskbordet?
Instruktioner
- Lägg smör, basilika och kryddor till kryddsmöret i en matberedare och mixa ihop. Lägg blandningen i smörpapper och forma till en rulle. Lägg i frysen i 30 minuter.
- Rensa och skär purjolöken i sneda skivor. Skala morötterna och skiva dem.
- Låt skockorna rinna av och halvera dem. Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisen.
- Koka upp vatten, buljongtärning och vin i en stor panna. Lägg ner lök och morötter och låt sjuda under lock 5 minuter tills de nästan mjuknat.
- Tillsätt kronärtskockshjärtan och sparris och sjud ett par minuter till. Salta, peppra och rör ner persilja.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen några minuter på varje sida, salta och peppra.
- Servera laxen på en bädd av grönsaker med en klick kryddsmör.
Publicerat den
28 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar