Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lax med kronärtskocka.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kanske något till påskbordet?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, basilika och kryddor till kryddsmöret i en matberedare och mixa ihop. Lägg blandningen i smörpapper och forma till en rulle. Lägg i frysen i 30 minuter.
  2. Rensa och skär purjolöken i sneda skivor. Skala morötterna och skiva dem.
  3. Låt skockorna rinna av och halvera dem. Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisen.
  4. Koka upp vatten, buljongtärning och vin i en stor panna. Lägg ner lök och morötter och låt sjuda under lock 5 minuter tills de nästan mjuknat.
  5. Tillsätt kronärtskockshjärtan och sparris och sjud ett par minuter till. Salta, peppra och rör ner persilja.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen några minuter på varje sida, salta och peppra.
  7. Servera laxen på en bädd av grönsaker med en klick kryddsmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.