Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lax med olivpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En rätt jag rekommenerar. Bra rätt för glutenallergier!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg torkade tomatbitar i blöt 20-30min.Koka potatisen och ånga av den väl. Skiva scharlottenlök och vitlök. Skär laxen i potionsbitar. Skär några skåror i skinnet med vass kniv. Hetta upp hälften av oljan i panna med lock. Lägg fisken med skinnsidan neråt, salta och peppra och stek i ca 10 min, de sista 5 med lock. Fräs under tiden i en annan panna potatis, scharlottenlök, vitlök sant avrunnen och finskuren tomat i resten av oljan. Krydda med salt, peppar, och basilika och blanda ner i oliverna. Servera med laxen. Toppa med osten och ev mer basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.